In tweede provinciale won Torhout Lions de derby tegen Zedelgem Lions met 66-42.

De eerste damespartij in de Bosserij in Veldegem was onmiddellijk een klepper in tweede provinciale.

Coach Lenie Duthoo had haar team duidelijk op scherp gesteld en begon heel intens aan de match, wat resulteerde in een 23-14-stand op het einde van het eerste quarter. Voornamelijk Barbara Tyberghien nam haar ploeg op sleeptouw en bracht de swung in het team.

Het tweede kwart was van een duidelijk mindere kwaliteit. Torhout had voornamelijk oog voor zijn verdediging en Zedelgem zocht vruchteloos naar oplossingen. De rust werd bereikt met een 35-25 in het voordeel van Lions Torhout. De tweede helft was eigenlijk een doorslagje van de eerste. Torhout kon makkelijk Zedelgem afhouden en speelden de match uit met eindstand 66-42.

“Ik vond dat we iets te zenuwachtig acteerden”, stelt Lenie Duthoo. “Gaëlle Van Wesemael en Barbara Tyberghien hielden ons recht zonder afbreuk te willen doen aan de rest van de ploeg, want iedereen heeft zijn kwaliteiten en kan ingezet worden.”

Tekst Geert Demuynck

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u