Ance Aizsila van Kangoeroes Mechelen speelt na de winst van vorig weekend tegen Sparta Laarne morgenavond tegen regerend bekerwinnaar en landskampioen Castors Braine.

“Het voelt enorm goed om terug met het team samen te zijn na een wel heel lange vakantie”, vertelt Ance Aizsila. “De club, staff en coaches werken hard om ons alles te geven zodat we kunnen trainen en wedstrijden spelen.”

“Er zijn altijd dingen om nog aan te werken na een voorbereiding, maar ik denk wel dat we klaar zijn voor de competitiestart. Onze voorbereiding bestond voor een heel groot deel uit individueel werk van thuis uit en nu waren we vooral bezig met de tactiek.”

De Letse Ance Aizsila opent tegen haar ex-ploeg Castors Braine. “Het wordt een heel zware partij, tegen een tactisch en fysiek sterke tegenstander. Ze hebben heel wat getalenteerde spelers en het is een heel professionele club.”

“Het is nog maar het begin van het seizoen, het is dan ook heel moeilijk in te schatten wat het wordt. Onze ploeg is er helemaal klaar voor en gemotiveerd om onze beste wedstrijd te spelen.”

“We zullen elke minuut vechten en ervoor zorgen dat zij geen enkele seconde tijd zullen hebben om te ademen. Als we ons spel kunnen brengen, samen spelen en op elk moment vechten, dan kan het een interessant duel worden.”

“We spelen dit seizoen elke wedstrijd alsof het onze laatste is. Het klinkt misschien raar, maar corona heeft ons getoond dat het belangrijk is van je sport te genieten elke keer dat het kan.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u