Na de aankondiging rond de strengere veiligheidsmaatregelen in Brussel, onderzoeken Basketbal Vlaanderen en AWBB de impact op de betrokken clubs en competities.

“Dit wil alvast nog niet zeggen dat er een stopzetting van de competitie komt, maar dat momenteel alle mogelijke scenario’s bekeken worden,” aldus Koen Umans, secretaris-generaal van Basketbal Vlaanderen. Een finale beslissing en officiële mededeling zal voor het weekend volgen.

De federale overheid besliste om vanaf vrijdag 9 oktober nieuwe maatregelen te nemen in de strijd tegen het coronavirus. Voor de sportsector wijzigt er echter niks, werd bevestigd door het Ministerie van Sport. “De basketbalcompetitie kan dus in principe gewoon verdergezet worden. Of dit opportuun is en zo in welke vorm, wordt op korte termijn beslist.  We bekijken alvast of we extra richtlijnen kunnen geven aan clubs en spelers om zichzelf te beschermen”, voegt Umans nog toe.

Vlak voor de middag kwam de voorzitter van de AWBB met het nieuws dat er een stopzetting van de competities in de lucht hangt. Dat kan je HIER nalezen.

Bron: Website Basketbal Vlaanderen

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u