De ontwikkelingen van de coronacrisis nopen de basketbalbonden tot beslissingen rond het al dan niet stopzetten van de basketbalcompetitie.

“Maandagmiddag hield de Vlaamse vleugel een vergadering over de voortzetting van de competities”, vertelt Jean-Pierre Delchef, voorzitter van de Waalse basketbalbond AWBB aan La Dernière Heure.

“Wij hebben nog geen reactie gekregen over wat dit opgeleverd heeft. Ook de informatie vanuit Brussel van deze morgen zal mee bepalen wat er gebeurt.”

Volgens insiders zou er vandaag of morgen beslist worden wat er gebeurt.

Voor het Brusselse gewest is ondertussen publiek bij de wedstrijden verboden voor de komende maand. Ook de cafetaria’s moeten sluiten.

Volgens minister van Sport Ben Weyts verandert er niks voor het sporten, maar dat lijkt louter over trainingen te gaan. De regels voor sporten in Vlaanderen kan je HIER nalezen.

Lokaal kunnen er strengere maatregelen gelden dan de minister van Sport uitvaardigt. Ook de federaties kunnen zelf beslissen wat er gebeurt. Een reactie van Basketbal Vlaanderen kwam er woensdagmiddag en kan je HIER nalezen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u