Basket Namur Capitale speelt vanavond tegen verliezend bekerfinalist Phantoms Boom hun eerste competiewedstrijd.

“De voorbereiding verliep zoals bij de meeste ploegen wel wat chaotisch”, vertelt Hanne Mestdagh. “Door de coronamaatregelen zijn we later kunnen beginnen dan voorzien omdat we niet wisten wanneer de meeste buitenlandse speelsters zouden arriveren.”

“Uiteindelijk zijn we met enkel de Belgen begonnen en hebben de buitenlandse speelsters zich aangesloten na het voldoen van de verplichte quarantaine en de coronatesten.”

“Het was dus zeker niet evident en waren vaak met weinig speelsters op de training, maar we hebben hard gewerkt, veel getraind.”

“Zowel in de fitness als op het veld, om na maanden zonder competitief basketbal en wedstrijdritme klaar te zijn voor onze eerste officiële match.”

“Ik verwacht een up tempo game, veel intensiteit en twee ploegen die gaan vechten voor elke bal. Vorige week zagen we een Phantoms Boom die het Castors Braine heel moeilijk heeft gemaakt in de bekerfinale, dus ook zonder enige buitenlandse speelsters momenteel is dit een zeer gevaarlijke ploeg.”

“Onze ambities zijn om zich eerst en vooral te kwalificeren voor de groepsfase in EuroCup in december. Mits kwalificatie zullen we in een poule terechtkomen met een aantal mooie affiches dus het zeker de ambitie die te kunnen spelen.”

“Daarnaast gaan we er alles aandoen om de twee finales te spelen dit jaar; de bekerfinale en de finale van de play-offs. En eenmaal in de finale, is alles mogelijk.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u