Dit is het spelersprofiel van Victor Smets, speler bij de U21 van Antwerp Giants.

Naam: Smets
Voornaam: Victor
Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Antwerpen
Werk/Studies: Bachelor leerkracht lager onderwijs
Team: U21 & seniors Four Antwerp Giants
Positie: All round

Leukste basketbalherinnering? Allereerst alle mensen die ik door de jaren heen heb leren kennen. Ik heb heel veel vrienden gemaakt via het basketbal. Ten tweede, kampioen spelen in mijn eerste jaar bij Antwerp met de U18 was voor mij een speciaal moment. Het was tevens de eerste keer in mijn jeugdcarrière dat ik kampioen speelde. En om nog één ding te vernoemen, de reis door North Carolina, South Carolina, Alabama en Georgia met Youth Sports Exchange. De Amerikaanse basketcultuur opsnuiven en tegelijk een AAU zomertoernooi spelen, dat is iets wat mij altijd gaat bijblijven.

Ambitie? Mijn ambitie voor het komend seizoen is voornamelijk om de Beker van Antwerpen te winnen. Dat is de prijs die ik nog mis in mijn jeugd en zeker na de laatste drie seizoenen telkens op een pijnlijke manier uitgeschakeld te worden, hoop ik nu in mijn laatste jaar jeugdspeler toch eindelijk die beker eens te kunnen pakken. Er zit in ieder geval meer dan voldoende kwaliteit in onze ploeg om dit waar te maken. Mijn ambitie voor mijn verdere carrière is gewoon op een zo hoog mogelijk niveau te kunnen spelen. Ik ambieer om ooit in tweede of misschien zelfs eerste landelijke te kunnen spelen.

Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? Omdat ik tien jaar bij Gembo heb gespeeld zou ik sowieso graag nog met mijn ploegmaten van toen spelen. Ik denk dan onder andere aan Jonah Albertijn, Sam Cools, Nathan Callens, Yordi Spoelders, enz. Van bij Red Vic Wilrijk met Olivier Van Riel, Tigran Mnatsakanyan, Aaron Leijssen maar ze zijn helaas alle drie gestopt met basketten. Om dan nog één laatste naam te noemen, Jonas Himpe. Wij zaten samen in de basketbalrichting van het Stedelijk Lyceum Linkeroever. Het is er nooit van gekomen om in clubverband met elkaar te spelen.

Wanneer ga je stoppen met basketbal? Spelen doe ik tot mijn lichaam zegt dat het genoeg is geweest en zelfs dan ga ik proberen om op een iets recreatiever niveau te spelen. Of ik ooit uit die basketwereld ga stappen? Dat denk ik niet, ik zie het wel zitten om na mijn spelerscarrière iets met coaching te doen.

Van welke coach heb je het meest geleerd? In mijn jongere jaren Ad Geudens en Jan Wuyts bij Gembo. De laatste jaren Walter Van Mieghem en Jelle Vervoort.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u