Jienke De Leyn verloor woensdagavond met VOO Basket Pepinster van Spirou Ladies Charleroi (57-86).

“Een terechte nederlaag”, noemt Jienke De Leyn het. “Wij waren niet klaar als ploeg en hebben ook geen mooi collectief basketbal gebracht, zoals ook te zien is in de statistieken. We hebben slechts 9 assists als ploeg. Charleroi stond er vanaf het begin, hebben aan een hoog percentage afgewerkt en ze waren gewoon beter.”

“De match was voor mij een dubbel gevoel, omdat ik wist dat we een grote kans hadden om te winnen en het uiteindelijk toch niet verliep zoals verwacht. Ik ben er zeker van dat wij als ploeg over meer capaciteiten beschikken dan dat wij hebben laten zien.”

“Wij moeten nu focussen op de volgende match tegen Luik en bepaalde aspecten meenemen uit de match van gisteren, zowel de enkele positieve als negatieve zaken.”

“Als ploeg moeten we verder bouwen en zaterdag er direct van in het begin staan. Opnieuw hebben wij een kans om te winnen en het is aan ons om dat te laten zien van de eerste tot de laatste minuut.”

“Het basketbalseizoen is nog lang en er zullen nog mindere momenten komen, maar wij moeten in staat zijn om daar op een positieve manier op te reageren.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u