Basket Waregem speelt hun eerste wedstrijd in Top Division Women tegen Spirou Ladies Charleroi.

“Wij zijn blij eindelijk te kunnen starten in Top Division”, vertelt coach Frederic Claessens. “Onze voorbereiding verliep zoals iedere ploeg anders dan andere jaren maar gelukkig hebben wij alle geplande oefenwedstrijden kunnen spelen.”

“Als ploeg hebben we besloten om de stap naar de hoogste afdeling te zetten. We zijn ons zeer bewust dat we met deze jonge garde, gemiddeld leeftijd 18 jaar, veel leergeld zullen betalen.”

“Eerste stap in onze ontwikkeling is dat we zullen moeten leren omgaan met de druk en de kracht die volwassen speelsters en ploegen geven. De bedoeling is om tegen de jaarwisseling hierin vooruitgang te boeken.”

“Daarna zien we wel, ‘step by step’. Als coach zal ik proberen mijn huiswerk zo perfect mogelijk te maken en voor de speelsters leggen we de focus op progressie en ontwikkeling, resultaat is hier onderdanig aan.”

“Natuurlijk als we de mogelijkheid hebben om een wedstrijd te winnen zullen we die zeker niet laten passeren.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u