Zaterdag werden er drie wedstrijden gespeeld in Top Division Men.

Basket SKT Ieper leek lange tijd op weg naar een gemakkelijke zege. Bij de rust bedroeg de voorsprong tegen Gent Hawks 17 punten (42-25). In een bloedstollend slotquarter kwamen de Hawks helemaal langszij (70-70). In de verlengingen scoorde Lunguana eerst voor Ieper, maar Gent nam de voorsprong over vanop de vrijworplijn (72-76). Via Devacht counterde Ieper naar 79-76 op 35 seconden van het einde. Vanop de vrijworplijn stelde Mertens de zege (80-78) veilig, ondanks de late korf van Vermoesen. Lunguana scoorde 18 punten voor Ieper. Bij Gent eindigden maar liefst vijf spelers in de dubbele cijfers.

De derby tussen Oxaco en Gembo bracht evenveel spanning. Na het tweede quarter stond het 42-36 voor Oxaco. In het derde quarter nam Gembo de voorsprong over (64-65). Gembo diepte de kloof verder uit en won uiteindelijk met 81-97. Bij Oxaco scoorden Celis, Van De Broek en De Meyer samen 54 punten. Goetgeluck was bij Gembo goed voor 25 punten.

Het duel tussen Kontich en LDP Donza eindigde op 78-101 in het voordeel van Donza.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u