Vierdeprovincialer Elite Academy Antwerp heeft in de 1/32ste finale van de Beker van Antwerpen na verlengingen met 101-94 gewonnen van tweedeprovincialer Aartselaar.

De voorgift van 10 punten werd al snel weggespeeld door de tegenstander, die via sterk spel met De Wauwer inside vlot wist te scoren. Via Obasohan kon de thuisploeg een nipte voorsprong behouden na het eerste quarter (24-20).

Youngster Segers opende de scores bij de bezoekers waardoor de bordjes na 1 minuut spelen in het tweede kwart gelijk stonden. De thuisploeg reageerde met een 8-0 via de alom aanwezige Bogaerts en Obasohan, waardoor er een kleine kloof werd geslagen. Aartselaar speelde vervolgens een heel sterk tweede kwart, waardoor het bij de rust de voorsprong had (39-44).

Wat volgde was een spannende tweede helft waarin Aartselaar tot 5 minuten van het einde via Theys (13 punten in het derde kwart) en Segers (9 punten in het vierde quarter) een voorsprong wist uit te bouwen en te behouden: 67-81 met nog 4:56 te spelen.

Met hoge druk en veel tempo wisten de jonge spelers van EA de voorsprong terug te brengen tot op 2 punten onder impuls van Van Lierde en Obasohan. In een razend spannend slot wist Celzo op de buzzer gelijk te maken met een turnaround. (89-89 na reguliere speeltijd).

Celzo opende de score voor EA in de verlengingen, samen met Van Lierde en Obasohan. Sterkhouder Van Wauwe van Aartselaar moest naar de bank met 5 fouten. De jongens van EA wisten een kloof te slaan van 8 punten (99-91) na 2 minuten spelen, die ze ook konden behouden.

In de volgende ronde wacht eersteprovincialer Ekeren als tegenstander.

Verslag: Tonio Caruso
Foto: Visualsofmaxx

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u