In het tussenseizoen ruilde Tesse Kapenga Kortrijk Spurs in voor landskampioen Castors Braine.

“Ik werd gecontacteerd door onze Franse coach Frédéric Dusart”, zegt Tesse Kapenga aan de Krant van West-Vlaanderen. “We hadden een heel goed gesprek en uiteindelijk koos ik ervoor om Deerlijk Kortrijk Spurs te ruilen voor deze Waals-Brabantse profclub. Ik ben heel blij met mijn keuze. Het gaat er hier heel wat professioneler aan toe. Met buitenlandse speelsters trainen stuwt het niveau de hoogte in.”

“Ik studeer aan de VUB communicatiewetenschappen waar ik éénmaal per week naartoe ga. Daarnaast zijn er nog online lessen en tussen de trainingen door is er tijd om te studeren. De combinatie is nog een beetje zoeken, maar ik begin daarin stilaan mijn draai te vinden. We trainen vijf keer met de ploeg, vier keer individueel en daarnaast nog eens twee krachttrainingen. Ik verblijf in een appartement in Charleroi, waar ook de andere speelsters gehuisvest zijn. Ik deel er mijn kamer met Maxuella Lisowa.”

“Ik wil vooral individueel stappen zetten en veel bijleren. Ook naar de Europese wedstrijden kijk
ik uit. Het trainen op hoog niveau is ook een belangrijke reden waarom ik deze stap zette. Eerst en vooral wil ik het goed doen bij Braine. Maar mijn grootste doel is om bij een Europese club terecht te komen. Een topploeg in de EuroLeague zou super zijn. Maar ook met de nationale U20 wil ik nog stappen zetten. Ook daar gaan we een sterke ploeg hebben, met veel meisjes die in Top Division spelen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u