Het kind van de rekening in tweede landelijke was Houtem, dat thuis nooit aanspraak kon maken op de overwinning. Bij het laatste fluitsignaal stond er 56-86 op de bordjes.

“Dit was onze eerste match en iedereen vond het wel spannend”, vertelt Cédéric Van Belle, de forward van Gent-Oost Eagles. “We waren ook voor het eerst voltallig en wat misschien het belangrijkst was, iedereen was positief ingesteld.”

“Onze defensie klopte vanaf de eerste seconde en offensief hebben we blijkbaar meer kracht dan vorig jaar. Dit alles bracht ons al een geruststellende stand aan de rust (23-40). Dit hebben we dan doorgetrokken in de tweede helft met een ruime overwinning als eindresultaat.”

Volgende week zondag komt Avanti Brugge op bezoek en dat wordt andere koek. “Dat mag je wel zeggen”, lacht Cédéric. “Persoonlijk ben ik razend benieuwd naar deze ploeg. Ik hoor niets anders dan sterke verhalen over de Bruggelingen.”

“In een ver verleden heb ik nog samengespeeld als jong broekje met Wim Dobbelaere bij Optima. Dit wordt een topper, wie voor Avanti eindigt wordt kampioen volgens mij en zaterdag wordt een waardemeter.”

“Als we dit seizoen willen beter doen dan vorig jaar, moeten we ze kloppen want toen eindigden we tweede. Na de match van gisteren heb ik wel het gevoel dat we er als ploeg klaar voor zijn. We zullen ze zeker een warm welkom voorschotelen in ons zaaltje in Melle”, besluit hij lachend.

Tekst en foto Geert Demuynck

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u