Minister Ben Weyts besliste maandag dat de indoorsporten onder code geel komen te staan. Geen contact meer dus en meteen het einde voor alle basketbalcompetities vanaf U14 tot en met 9 november. Basket360.be luistert naar jullie reacties.

“Beslissing was te verwachten”, stelt coach Bert Wyseur van Kortrijk Spurs B in eerste landelijke. “Puur sportief komt het voor ons ook zeer ongelegen. Met Fanion One en Two stoten we door in Beker van België en Beker van Vlaanderen, Fanion One won zijn maiden match in Top Division One.”

“Bij Fanion Two wonnen we gisteren nog na 1 verlenging (75-75) met twee puntjes op St-Truiden en behaalden we een geheel onverwachte 2 op 2. We staan zowaar aan de leiding zelfs. De sfeer was super, en we zetten grote stappen week na week.”

“We zaten in een heel goeie flow. Het is vooral erg jammer voor die jongens, die ook bij de u21 met 4/4 een foutloos parcours reden tot nu. Maar uiteraard begrip voor de beslissing.”

“Ik hoop vooral dat we met spelers individueel kunnen en mogen blijven werken. Resultaten zijn mooi en zijn leuk momenteel, maar training geven en spelers beter maken is het belangrijkste. Daarvoor ben je trainer/coach.”

“Binnen de club zullen we overleg plegen hoe en op welke basis we dit kunnen organiseren. Het is uiteraard aan de club om te beslissen wat kan en niet kan. Ook de financiële gevolgen zullen niet min zijn helaas.”

“Laat ons er allemaal het beste van maken en goed nadenken (en handelen) om de jonge spelers die er zijn te blijven prikkelen en te blijven mogen/kunnen beter maken.”

“Anders vrees ik dat een generatie spelers verloren gaat. Waarmee ik absoluut niet wil zeggen dat ik geen begrip heb voor de beslissing.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u