Minister Ben Weyts besliste maandag dat de indoorsporten onder code geel komen te staan. Geen contact meer dus en meteen het einde voor alle basketbalcompetities vanaf U14 tot en met 9 november. Basket360.be luistert naar jullie reacties.

Niky Ledent is 35 jaar en een speler van Basics Melsele-Beveren D in vierde provinciale. Hij is al 22 jaar actief als speler en bij momenten ook coach.”

“Ik wou toch reageren op het stopzetten van de competitie”, vertelt Niky. “Ik begrijp het absoluut niet waarom de competitie moet stopgezet worden.”

“r zijn naar mijn weten geen gevallen van besmettingen na wedstrijden. Ik hoor veel coaches spreken om de competitie op te schorten, terwijl coaches perfect met mondmasker en 1,5 meter afstand kunnen coachen.”

“Spelers hoor ik weinig problemen maken. Ook, als ploeg A tegen ploeg B speelt en achteraf blijkt er iemand in ploeg A ziek te zijn, dan moeten beide ploegen in quarantaine en getest worden.”

“Hoeveel van de andere spelers blijken na test ook daadwerkelijk ziek te zijn? Ik denk niet dat sport daar zo’n factor is, dan moet je ook niet naar de winkel en gaan werken.”

“Indien iedereen z’n gezond verstand gebruikt en wanneer hij of zij ziek is ook effectief thuis blijft, lijkt me georganiseerde indoorsport het minst van de zorgen.”

“Het blijft een gecontroleerde omgeving, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld feestjes of cafétochtjes.” 

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u