Vandaag staat er bij Minister van Sport Ben Weyts een overleg gepland met de sportfederaties om de stijgende coronacijfers en de impact ervan op het sportgebeuren te bespreken.

Weyts volgt de situatie op de voet. “En ook vandaag gebeurt dat met het sportveld”, zei Weyts in ‘De Ochtend”.

“We zullen daarbij maatregelen bekijken. We kijken dan vooral naar indoorsporten, dat is een grote bezorgdheid bij de virologen als mogelijke bron van besmetting.”

“Ook de kleedkamers zijn een mogelijke bron van besmetting. Die twee zaken bespreken we vandaag nog.”

“Net als in de scholen is ook daar het belangrijke criterium: ‘Is er sprake van een gecontroleerde omgeving?'”

‘Dan stel je vast dat de nauwe veiligheidsmaatregelen beter gerespecteerd kunnen worden, dat die beter gecontroleerd kunnen worden en dat je kan optreden wanneer het nodig is.”

De sportfederaties zitten met veel vragen en bezorgdheden. “Die zitten vandaag ook mee aan tafel. We willen met z’n allen dat we kunnen blijven sporten en kunnen blijven leven, maar we zullen gewoon anders moeten leven en anders moeten sporten. Namelijk met strenge veiligheidsmaatregelen.”

Gebeuren er dan veel besmettingen in de sportclubs? “We horen op grond van contactonderzoek naar de bron van de besmetting, dat er in sommige gevallen sprake is van een besmettingshaard via de kleedkamers.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u