Minister Ben Weyts besliste maandag dat de indoorsporten onder code geel komen te staan. Geen contact meer dus en meteen het einde voor alle basketbalcompetities vanaf U14 tot en met 9 november. Basket360.be luistert naar jullie reacties.

“Als sportief manager bij Basket Willebroek kan ik me wel vinden in de beslissing die genomen werd om basketbal even on hold te zetten”, zegt John Van Dyck.

“Uiteraard zullen er tegenstanders zijn en daar heb ik alle respect voor, maar op deze manier verder doen werd echt onhoudbaar. En wat veel mensen precies vergeten zijn ook de inkomsten voor clubs.”

“Zonder publiek spelen kan je echt niet lang volhouden op ons niveau. En wat besmettingen betreft, daar zal iedereen een mening over hebben maar de stijging spreekt voor zich denk ik.”

“Bij mij primeert de gezondheid, ook al is dat dan even zonder competitie. Een competitie die sowieso ook al niet fair kon genoemd worden met alle afgelastingen.”

“Basketbal Vlaanderen had de competitie al lang sluitend moeten maken zonder stijgers en dalers. Gaan ze nog moeten doen volgens mij.”

“Uiteraard voor veel ploegen zeer jammer maar heel deze situatie is ongekend. Een verloren jaar dus en helaas niets aan te doen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u