Afgelopen weekend speelde Basket Namur Capitale op bezoek bij Kortrijk Spurs. De ploeg van coach Callewaert zit in quarantaine na een positieve coronatest bij Kortrijk.

“Voor ons is basketbal niet alleen een hobby, we beoefenen sport op hoog niveau”, legt Jan Callewaert uit aan La Meuse. “Vorig seizoen zaten we al enkele maanden op technische werkloosheid, dat willen we niet nog eens meemaken. Het is niet alsof we kunnen telewerken.”

Of de dames binnen 2 weken kunnen herstarten is zeer onduidelijk. “We hebben het over regelmatig testen in het bijzonder. We zullen moeten kijken wat het kost en wie het kan betalen. We zitten echt in het donker op dit moment, vooral omdat de regels elk uur veranderen.”

“Ik heb zes profs en evenveel amateurs. De helft van de groep kan met contact trainen en de andere helft niet? Hoe dan ook, deze week is de groep verplicht op rust. Een speler uit Kortrijk, die we op zondag hebben ontmoet, testte maandag positief en al mijn spelers zitten in quarantaine, wachtend om zich op vrijdag te laten testen.”

Coach Callewaert was er in Kortrijk niet bij. Hij zat al in quarantaine na een besmetting bij de jeugd.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u