Minister Ben Weyts besliste maandag dat de indoorsporten onder code geel komen te staan. Geen contact meer dus en meteen het einde voor alle basketbalcompetities vanaf U14 tot en met 9 november. Basket360.be luistert naar jullie reacties.

“Een beslissing die er zat aan te komen, jammer genoeg”, zegt Kevin Verhofdstadt, de coach van tweedeprovincialer Eagles Merchtem.

“Wat met al die sporters? In een eerste communicatie van Basketbal Vlaanderen spreekt men van het belang van sporten voor de gezondheid, het ontspanningsgevoel… Zitten we al niet lang genoeg in hokje?”

“Men predikte in een vorig schrijven dat de besmettingen op sport vlak heel gering blijven en er weinig of geen gekende feiten zijn die komen uit de sportwereld.”

“Deze coronacrisis begint hoe langer hoe meer op politiek gestuntel te lijken. Wie wil hier een slag thuis halen? Waar halen ze hun informatie? En wat is de bedoeling van dit alles?”

“Tuurlijk gaat onze gezondheid voor op alles, maar laat dan net sport ‘o zo’ belangrijk zijn op vlak van ontwikkeling, gezondheid…”

“Het samen kunnen sporten als moment van ontspanning, als moment van sociale ontwikkeling, is één van de weinige zaken die we in deze tijden nog hebben. Als men dat nu ook opnieuw gaan stopzetten, gaan we terug naar af.”

“De beslissing die minister Weyts vandaag nam is een jammerlijk feit voor onze sport. De zaalsporten worden geviseerd, maar over koning Voetbal wordt nauwelijks met een woord gerept.”

“Dit is evenzeer niet mogelijk zonder contact… Kantines die moeten sluiten, terwijl de clubs zoveel inspanningen hebben geleverd om zich, net als de horeca, aan te passen aan de regels.”

“Clubs investeerden in materialen, extra ontsmettingsmiddel… onbegrijpelijk!!”

Verhofstadt sluit graag af met een persoonlijk bericht aan alle clubs.

“Een geweldige proficiat voor alle inspanningen en de flexibiliteit waarmee jullie op heel korte termijn de coronacrisis hebben opgevangen en ervoor hebben gezorgd dat er coronaproof kon gesport worden en dat er na de wedstrijden toch iets kon worden gedronken! Chapeau!”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u