De Talent Factory is één van de sterke fundamenten van Filou Oostende, waarbij jonge spelers de beste begeleiding krijgen om te groeien naar een profcarrière in eerste klasse. Dit jaar wil Filou Oostende de Talent Factory zowel op sportief als extra-sportief vlak uitbreiden. Om op die manier nog meer jonge mensen kansen te geven om hun talenten te ontwikkelen.

De wedstrijd 'Basket zoekt commentator' is hierbij de eerste uitbreiding. Dit seizoen worden alle thuis- en uitwedstrijden van de Euromillions Basketball League live uitgezonden op embl.tv. De abonnementhouders krijgen bij het clubabonnement een persoonlijke code waarmee ze gratis toegang krijgen tot alle livewedstrijden op het streamingplatform embl.tv (www.embl.tv). Dit geldt dus niet alleen voor de wedstrijden van de eigen club, maar ook voor de wedstrijden van alle andere ploegen.

Om het platform embl.tv nog gebruiksvriendelijker te maken, wordt er door de Pro Basketball League en de clubs fors geïnvesteerd. Eén van die investeringen is het toevoegen van live commentaar tijdens elke wedstrijd.

Filou Oostende wil deze commentaarspot op een creatieve manier invullen en organiseert daarom een wedstrijd. Iedereen met ambities om zijn of haar (eerste) stappen in de sportjournalistiek te zetten kan zich inschrijven. Via een leuk en boeiend traject gaan we binnen deze Talent Factory op zoek naar de nieuwe basketbalstem van Vlaanderen.

De deelnemers doorstaan drie rondes richting de finale. In elke ronde wordt er gerichte feedback gegeven door een vakjury. De twee finalisten nemen het uiteindelijk op tegen elkaar door elk een helft liveverslaggeving te verzorgen van de eerste thuiswedstrijd van Filou Oostende op 7 november. De winnaar krijgt een jaar lang de kans unieke ervaringen op te doen in de sportwereld én wordt tevens één jaar lang de commentator voor de thuiswedstrijden van Filou Oostende!

De wedstrijd verloopt in drie grote rondes:

  • De eerste ronde start direct met je inschrijving! Stel jezelf voor via een toffe brief, een e-mail of een kort filmpje. Je kan je inschrijven tot ten laatste zaterdag 24 oktober 12u00 door je video of videolink te mailen naar [email protected]. Ventoux zal als media- en marketinghuis ook de jury zijn van deze eerste opdracht.
  • De tweede ronde bestaat uit een volledige dag vol met workshops en kleine opdrachten. De opdrachten bestaan uit: een perstekst schrijven, liveverslaggeving, stemopnames, interviews afnemen … het belooft een leerzame dag te worden waarbij alle opdrachten geëvalueerd worden door de aanwezige vakjury. Deze tweede vindt plaats op zaterdag 31 oktober van 11u00 tot 17u30. Op dinsdag 27 oktober krijg je te horen of je geselecteerd bent voor deze tweede ronde.
  • De derde ronde is tevens meteen de finale. Op de avond van 31 oktober worden twee finalisten bekendgemaakt die het op zaterdag 7 november rechtstreeks tegen elkaar zullen opnemen. De opdracht? Elke finalist neemt een halftime live-verslaggeving van de eerste thuiswedstrijd van BCO in de Euromillions Basketball League voor zijn rekening. Ze zullen bijgestaan worden door een ervaren co-commentator die uiteindelijk zal beslissen wie de winnaar wordt.

Wat krijg je?

  • Staat zeer mooi op je CV
  • Live-verslaggeving van elke thuiswedstrijd
  • Een jaar vol kansen om de sportwereld beter te leren kennen
  • Mooie ervaring + sterke leerschool
  • Kans om naam te maken
  • 2 jaarabonnementen bij Filou Oostende

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u