Sinds 14 uur zit het overlegcomité van de verschillende regeringen samen om de aanpak van de coronacrisis te bespreken. Levert dat iets van perspectief op voor het basketbal?

Premier Alexander De Croo en vooral minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke lieten al weten dat de cijfers niet goed zijn en er zo goed als zeker strengere maatregelen komen.

De vorige eerste minister Sophie Wilmès kondigde de komst van een kleurenbarometer aan. Die komt er, maar niet met kleurtjes maar fases.

Om het eenvoudig te houden komt er zo goed als zeker één fase voor het hele land, maar is het de bedoeling om in de toekomst per regio, provincie of zelfs agglomeratie te schakelen met de fasen.

De virologen zijn alvast vragende partij om ons land in de hoogste alarmfase te brengen. Ook een avondklok behoort tot de mogelijkheden, ook al is dat een zeer verregaande maatregel. Wellicht schuift de federale regering de hete brok weer door naar de lokale overheden.

Er moeten dan wellicht voor de sport in het algemeen en zeker voor het basketbal in het bijzonder geen perspectieven verwacht worden.

Zoals Basketbal Vlaanderen al aangaf lijkt een heropstart van de jeugd tegen half november realistisch. De seniorenploegen zouden begin december opnieuw oefen- en bekerwedstrijden kunnen spelen, om dan in januari aan de competitie te beginnen.

Vanavond is er nog overleg gepland met de clubs uit Top Division Women om binnen twee weken eventueel op te starten.

Op hoop van zegen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u