Vrijdagavond stond een overleg gepland met de clubs uit Top Division Women om een mogelijke herstart van de competitie binnen twee weken te regelen.

De competitie in Top Division Women werd voorlopig stopgezet voor twee weekends. Normaal zou een heropstart mogelijk zijn op 31 oktober, mits de nodige protocollen.

“Het doel is om het seizoen in de grootst mogelijke sereniteit en zonder enige toegeving op het gebied van de veiligheid van de gezondheid voort te zetten”, klinkt het bij Castors Braine. “Dit vereist de implementatie van een strikt protocol zoals de overheid heeft vermeld in het kader van de profsport. De federaties steunen deze aanpak volledig en actief en wij danken hen daarvoor.”

Het vraagt niet alleen inspanningen van de clubs, de federaties en de overheden, maar ook van de gemeentes die eigenaar zijn van de sportinfrastructuur.

Veel duidelijkheid kwam er dus niet. Een beslissing dringt zich wel op, want de nationale ploeg komt van 2 tot 16 november normaal in actie. Een heropstart van de competitie zal dus wellicht pas ten vroegste voor midden november zijn.

De ploegen die Europees spelen doen dat in januari en hebben daarvoor zeker de termijn van minstens anderhalve maand nodig om competitief te kunnen aantreden.

Met de aankondiging van vrijdagavond dat alle protocollen deze week opnieuw bekeken worden, wordt het dus nog wat afwachten.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u