Dit is het spelersprofiel van Nicolas Himpe, speler bij Wibac Sint-Eloois-Winkel in vierde provinciale.

Naam: Himpe
Voornaam: Nicolas
Leeftijd: 26 jaar
Woonplaats: Roeselare
Werk/Studies: Orthopedisch chirurg in opleiding
Team: Wibac Sint-Eloois-Winkel, vierde provinciale
Positie: Forward

Leukste basketbalherinnering? In het derde of vierde middelbaar werden we vlot kampioen. De meerderheid van de wedstrijden wonnen we met honderd en meer.

Ambitie? Door mijn zeer druk werkleven ben ik realistisch en weet ik dat ik geen grote verwachtingen mag stellen op basketbalvlak. Mijn grootste ambitie is dan ook om zo lang mogelijk te blijven spelen en mocht ik nog eens een kampioenenjaar meemaken zou dat de kers op de taart zijn.

Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? Tijdens mijn jeugd vormde ik samen met Ramon Boone een dynamisch duo! Ramon is ondertussen helaas al een tijdje gestopt, maar mocht ik nog hem (misschien met dit artikel) kunnen overtuigen voor nog eens samen de goeie oude tijd terug te halen, zou ik dit zeker doen.

Wanneer ga je stoppen met basketbal? Zolang het basket combineerbaar is met mijn werk en de gewrichten het nog toelaten, zal ik proberen nog zo lang mogelijk competitiebasket te spelen.

Van welke coach heb je het meest geleerd? Dat is zeker Pascal Maes. Hij was onder andere mijn coach in het kampioenenjaar en met hem heb ik mijn grootste progressie in het basket gemaakt.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u