Top Division Women staat ook komend weekend nog on hold. De kans dat er de week erop gespeeld wordt, is bijzonder klein.

“Afgelopen vrijdag was er een bijeenkomst om een en ander te formaliseren”, zegt Jean-François Davreux, de voorzitter van Basket Namur Capitale aan La Dernière Heure.

“Braine, Kangoeroes en wij zijn de locomotieven van dit project. We hopen dat er snel een oplossing komt en we willen vermijden dat we achter gesloten deuren moeten spelen.”

Naast de typische maatregelen zoals het ontsmetten van de handen, mondmaskers en de social distancing, moeten nog andere dingen geregeld worden.

De kleedkamers zouden kunnen openblijven, op voorwaarde dat die goed ontsmet worden.

Ticketverkoop zou online gebeuren. De clubs hopen 450 toeschouwers te kunnen toelaten, met maximaal 50 bij de bezoekers.

Trainen met contact is toegelaten, maar de temperatuur van elke speelster moet voor elke activiteit gecheckt worden. Wie 38 graden of meer heeft, moet direct in quarantaine.

Het grote struikelblok is de wekelijkse coronatest voor alle spelers en coaches. “Het zou op zijn minst om 4.500 euro voor het hele seizoen zijn, maar kan dat ook maandelijks zijn. Hopelijk wil iedere club hieraan meedoen, ook al heeft niet iedereen dezelfde middelen.”

“Het is nu wel nog aan de ministers van Sport om het project te valideren. Bovendien moeten we ook nog bij de lokale autoriteiten daarmee langs.”

Het realistische doel is om op 21 en 22 november de competitie te hervatten.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u