Nu de coronacijfers blijven stijgen en de testcentra nauwelijks kunnen volgen, roept professor Herman Goossens op om geen tests te verspillen aan de sport.

“We schuiven met onze testcapaciteit en leggen de nadruk op de symptomatische patiënten”, zei Goossens van de Antwerpse universiteit in ‘De Ochtend’ op Radio 1. “We gaan twee tot vier moeilijke, cruciale weken tegemoet. Daarna kunnen we hopelijk weer bijsturen.”

“Er zijn klachten dat ze niet kunnen volgen, maar dan moeten ze ook correct de prioriteiten toepassen. Het testen moet ten dienste van de volksgezondheid staan. Op dit moment moet er niet worden getest voor de sport- en cultuursector. Sorry, dat is nu geen prioriteit.”

Nochtans zijn de regelmatige tests noodzakelijk, want dat wordt gevraagd in de protocollen van de ministers van Sport om te mogen blijven spelen en trainen met contact. Gebeurt dat niet, dan start de start van de EuroMillions Basketball League en een mogelijke herstart van Top Division Women in november op het spel.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u