Dit is het spelersprofiel van Thomas Foucart, speler van Falco Gent in Top Division Two.

Thomas Foucart is er ondertussen 35. Met een opleiding Lichamelijke Opvoeding op zak werkt hij momenteel als investmanager bij Axa Bank.

“Ik heb enkele mooie herinneringen die me echt bijgebleven zijn”, klinkt het bij de forward van Falco Gent.

“De selectie voor de nationale ploeg U23, maar ook het profcontract bij Okapi Aalstar. Kampioen spelen met Falco Gent, Willebroek en twee keer met Waregem.”

“In mijn laatste seizoen wil ik het jeugdige Falco Gent A helpen om de spelers verder te begeleiden in hun ontwikkeling en zo ook de continuïteit te garanderen.”

“Met Bart Samaey en Brecht Guillemyn had ik heel graag nog op het veld gestaan. Topvrienden en ploegmaats. Zal nu helaas niet meer lukken natuurlijk.”

Zijn grootste ambitie in de toekomst? “Deelnemen aan een triatlon.”

Als we naar de coaches vragen die hem zijn bijgebleven, dan krijgen we dit als fantastisch antwoord.

“Peter Van Heule en Serge Degheele hebben me de passie en de basis van mijn carrière gegeven.”

“Pat Gevaert, mentor en topcoach die me stap voor stap op nationaal niveau deed zetten. Ik ben enorm dankbaar voor zijn onvoorwaardelijk vertrouwen in mij als jonge gast. Ook tactisch heb ik veel van hem geleerd.”

“Sven Declercq, met hem beleefde ik fantastische jaren in Waregem. Een schitterende people manager de me wist te motiveren na jaren van basket op topniveau door nieuwe uitdagingen te geven.”

“En Paul Vervaeck ook, fundamenteel en tactisch supersterk! Tonnen respect voor zijn benadering van het basketbal.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u