Dit is het spelersprofiel van Zoë Vermeire, speelster bij BBC Gavere in tweede landelijke en bij de U19.

Naam: Vermeire
Voornaam: Zoë
Leeftijd: 16 jaar
Woonplaats: Gavere
Werk/Studies: Humane Wetenschappen in Berbarduscollege Oudenaarde
Team: BBC Wildcats Gavere tweede landelijke en U19
Positie: Guard/Vleugel

Leukste basketbalherinnering? Mijn leukste herinnering is dat we de Beker van Oost-Vlaanderen gewonnen hebben. We speelden tegen Deinze, zij kwamen met een voltallige ploeg en wij waren met zes. We eindigen de laatste vier minuten met vier doordat 2 speelsters vijf fouten hadden. Dit maakt voor mij duidelijk dat je hoe dan ook nooit mag opgeven.

Ambitie? Ik krijg dit jaar de kans om in tweede landelijke te spelen, wat al een mooi aanbod is en toch hoop ik ooit nog te kunnen stijgen naar eerste landelijke.

Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? Ik heb niet echt iemand waar ik ooit nog mee op het veld zou willen staan. Ik ben blij met mijn team. Bij de U19 kennen we elkaar al lang en vormen we een hechte ploeg. De dames hebben mij goed ontvangen toen ik erbij kwam en daar ben ik ook dankbaar voor. In allebei de ploegen is er respect voor elkaar.

Wanneer ga je stoppen met basketbal? Ik denk voorlopig nog niet aan stoppen, ik ben nog jong.

Van welke coach heb je het meest geleerd? Ik heb door veel coaches bijgeleerd. Didier Coppens heeft me van kleins af heel veel bijgeleerd, vooral technisch maar ook alle basisvaardigheden. Sinds dit jaar speel ik onder Ronald Grunewald. Hij heeft mij zowel op fysiek als mentaal vlak sterker gemaakt.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u