Dit is het spelersprofiel van Simon Loof, speler bij Falco Gent in tweede landelijke.

Naam: Loof
Voornaam: Simon
Leeftijd: 24 jaar
Woonplaats: Kortrijk
Werk/Studies: Projectopvolger bij Dovy Keukens
Team: Falco Gent tweede landelijke
Positie: Small Forward/Power Forward

Leukste basketbalherinnering? Spelen tegen mijn neef Nicolas Verhaeghe met Olbac Bissegem tegen Moorsele in mijn eerste seizoen bij de A-ploeg in eerst provinciale. En mijn eerste competitiewedstrijd in derde klasse met Kortrijk in Charleroi toen ik 18 punten wist te scoren.

Ambitie? Proberen om nog alles uit de kast te halen om een vaste waarde te worden Top Division Two. Na mijn spelerscarrière wil ik een carrière uitbouwen als coach en op een zo hoog mogelijk niveau coachen.

Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? Ik zou later graag terug samen spelen met de spelers van de U21-ploeg van bij Kortrijk waarmee we bijna kampioen van Vlaanderen werden. Dat waren gouden tijden.

Wanneer ga je stoppen met basketbal? Wanneer mijn lichaam er genoeg van heeft of ik de motivatie niet meer heb om te spelen op een deftig niveau.

Van welke coach heb je het meest geleerd? Dirk Dewaelle en Luc Dewaelle. Luc haalde me destijds naar Kortrijk waarna Dirk mij volop de kansen gaf om op het niveau van Top Division Two te spelen en mijn spel te ontwikkelen.