Thomas Dhondt speelt bij Sint-Niklase Condors in tweede landelijke.

Wie is Thomas Dhondt?
“Ik ben Thomas Dhondt, 22-jarige student Communicatiewetenschappen in Gent. Ik speel al heel mijn leven als guard voor Sint-Niklase Condors, die nu enkele jaren actief zijn in tweede landelijke.”

Wat zorgt ervoor dat je graag blijft basketten?
“De ploegsfeer is voor mij altijd heel cruciaal geweest om te blijven basketten. Zowel op het veld als naast het veld zat het voor mij bij Condors altijd goed. Ook mijn eigen prestatiedruk zorgde ervoor dat ik zelf voldoening haalde uit wedstrijden en training.”

Wanneer verwacht je dat de competitie opnieuw start?
“Ik denk pas na de winterstop, mits bepaalde maatregelingen die zich op spelers gaan moeten toegespitst worden. Zoals bijvoorbeeld enkel vaste contacten op het werk of met vrienden. Het publiek deed nu aardig zijn best om volgens de regels naar de wedstrijd te komen, het probleem zat zich eerder na de wedstrijd in de cafetaria denk ik.”

Zou je kunnen spelen in een competitie zonder stijgers of dalers om dit seizoen af te werken?
“Dat hangt af van het aantal wedstrijden die er worden gespeeld en of het op voorhand duidelijk zou gecommuniceerd worden of niet. Als er op voorhand zou gezegd worden dat er geen stijgers of dalers zijn, neemt dat de competitiedrang volledig weg, maar tegelijk kan je niet op basis van 10 wedstrijden een heel competitiejaar gaan bepalen…”

Zie je het zitten om eventueel te spelen zonder publiek?
“Wedstrijden zonder publiek zijn sowieso minder interessant, maar zou ik zeker spelen. De liefde voor het spel is daarvoor te groot, al zal er zeker minder leven zijn in de sporthal.”

Basketters snakken tijdens het seizoen naar een weekendje vrij. Nu zijn die er bij de vleet. Hoe vul je die?
“Ik probeer vooral mijn schoolwerk goed bij te houden en mijn conditie verder te onderhouden, veel andere dingen zijn het op dit moment jammer genoeg niet.”

Wil je zelf nog iets toevoegen?
“Ik hoop dat we snel terug veilig kunnen basketten, zodat onze ploeg nog kan laten zien wat we waard zijn in de competitie. Sporters die houden van basket, zullen zeker extra zaken over hebben om terug op het veld te kunnen staan.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u