De competitie ligt ook in Top Division Women nog altijd stil. Hanne Mestdagh van Basket Namur Capitale hoopt dat ze snel weer aan de slag kan.

“Het komt wel hard aan om na slechts twee wedstrijden alweer stil te liggen”, vertelt Hanne Mestdagh aan Basket360.be. “Wij zijn meteen op non-actief gezet en zijn technisch werkloos. Dat betekent dat we ook niet mogen trainen met Namen. Het moeilijkste is om geen echte toekomstperspectieven hebt. We weten niet wat het volgende is en dat is wel frustrerend.” 

“Voorlopig train ik dus enkel individueel: fitness, conditie onderhouden en individuele basketbaltrainingen. Dat is natuurlijk niet hetzelfde als contacttrainingen en wedstrijden spelen. Sportief is dit echt niet leuk en financieel zeker ook niet.” 

“Onze league is een twijfelgeval. We zijn geen professionele competitie, veel speelsters hebben een fulltime job of zijn student en dus is het moeilijker om echte bubbels te maken.” 

“Ze zijn vooral nu bezig met het testprotocol op te stellen. Speelsters en staff zouden twee keer per week getest moeten worden en het is nog maar de vraag of dit financieel haalbaar is voor alle clubs.” 

“Het zou goed zijn als het window met de nationale ploeg in november kunnen spelen. Alles wordt in werking gezet om dit te laten doorgaan. We moeten twee keer getest worden voor vertrek en dan eenmaal in Portugal worden we ook getest en gaan we meteen in afzondering. Ik hoop echt dat dit kan doorgaan, want het is toch lastig om niet te kunnen basketten.” 

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u