Dit is het spelersprofiel van Laura Degros, speelster bij Basket Waregem in tweede landelijke en U19.

Naam: Degros
Voornaam: Laura
Leeftijd: 15 jaar
Woonplaats: Poperinge
Werk/Studies: Vierde jaar economie
Team: Basket Waregem, tweede landelijke en U19
Positie: Guard

Leukste basketbalherinnering? Mijn deelname aan een toernooi in Mons-Hainaut waar ik als enige meisje mijn mannetje stond tussen de jongens en bovendien de trofee van MVP in de wacht sleepte. Maar het hoogtepunt blijft voorlopig het bijwonen van een NBA-wedstrijd in New York.

Ambitie? Zo hoog mogelijk spelen.

Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? Elena Delle Donne is al jaren mijn grote voorbeeld.

Wanneer ga je stoppen met basketbal? Basketten zit in mijn genen dus van stoppen is bijlange nog geen sprake.

Van welke coach heb je het meest geleerd? Glenn Degros. Hij is een coach die ernaar streeft om het beste uit elke speler te halen door de lat steeds hoog te leggen. Hij heeft mij op vlak van fundamentals en technisch inzicht heel wat bijgeleerd. Van Marino Deprez heb ik veel opgestoken zowel op als naast het veld.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u