“Voor ons als Giants is het zeker bespreekbaar om de competitie tijdelijk uit te stellen”, zegt voorzitter Bjorn Verhoeven van de Antwerp Giants aan Sporza. “Maar we pleiten er wel voor om met zoveel mogelijk, en liefst alle clubs, een volwaardige competitie te spelen”.

Enkele clubs willen niet zonder publiek spelen. “Maar op dit moment wordt er druk overlegd om alle voorzitters samen te brengen. Wij doen als Giants vooral een oproep naar solidariteit. Ik wil de concrete situaties van de clubs kennen.”

“Als er enkele wedstrijden zonder publiek moeten gespeeld worden, dan is dat voor de Giants overbrugbaar, al mag het natuurlijk niet te lang duren.”

“We moeten ons ook de vraag stellen of het moreel wel verantwoord is om twee keer per week een volledig team op corona te laten testen. Op dit moment is de testcapaciteit cruciaal voor reguliere patiënten”. 

“Samen met de Pro League zijn we aan het bekijken of antigeentesten een oplossing kunnen zijn. Die zijn iets gemakkelijker om af te nemen en ook iets goedkoper”.

“Die testen zijn  een noodzakelijke financiële inspanning voor de clubs, maar er zou mogelijks een gedeeltelijke tussenkomst komen van de Pro League”.