Op een Raad van Bestuur van de clubs die deelnemen aan de EuroMillions Basketball League werd woensdagavond besloten om de startdatum van het seizoen in de EuroMillions Basketball League niet aan te passen.

Tot januari hebben de thuisclubs de mogelijkheid om een beperkt aantal wedstrijden te verplaatsen naar een later moment waarop mogelijk wel opnieuw toeschouwers de wedstrijden kunnen bijwonen en de beperkingen op horeca eventueel ook opgeheven zijn.

Dat er geen publiek bij de matchen aanwezig mogen zijn, is voor Filou Oostende zeer jammer. “We vinden dit als club bijzonder jammer, want we waren perfect voorbereid om de ploegen, officials, vrijwilligers en supporters op een veilige en gezonde manier te ontvangen”, zegt Marie De Clerck aan Het Nieuwsblad.

“We keken er dan ook hard naar uit om op zaterdag 7 november de eerste wedstrijd samen met hen te beleven. Maar de gezondheid van de supporters, spelers, coaches, staff en vrijwilligers gaat altijd voor.”

“Theoretisch konden we de thuiswedstrijd van zaterdag 7 november tegen Spirou Charleroi uitstellen. Maar sportief zou dat een verkeerde beslissing zijn.”

“Bovendien weten we nog niet hoelang de huidige maatregelen duren en op welke manier we een uitgestelde wedstrijd in ons schema zouden kunnen invoegen.”