Zes Belgian Lions verloren gisteren na de training urenlang tijd door een dopingcontrole. Die was aangevraagd door de Brusselse overheid.

De kerstman tip: Spelletjes voor gezellige dagen

De Belgian Lions zijn momenteel in het Litouwse Vilnius voor twee EK-kwalificatiewedstrijden. Woensdag stond plots een dopingcontrole op de training.

Die werd aangevraagd door de Brusselse overheid, verantwoordelijk voor de controle op nationale ploegen, zo bleek achteraf en was vanuit ons land aangevraagd. Bondscoach Dario Gjergja kon er alvast niet mee lachen. Ook manager Jacques Stas was niet te spreken over deze actie.

De Litouwse officials drongen, op aangeven van Brussel, aan op een controle van Bako, maar die is zelfs niet mee met de Lions. Waarop de officials vroegen om zelf zes spelers aan te duiden voor controle. Mwema, Gillet, Tumba, Bratanovic, Libert en Obasohan werden dan maar na de ochtendtraining gevraagd een dopingtest af te leggen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u