De Belgian Lions kijken vanmiddag gastland Litouwen in de ogen voor de tweede EK-kwalificatiewedstrijd in de bubbel in Vilnius.

Wedstrijd en training, dat zijn de enige momenten dat de Belgian Lions hun kamer van het Radissonhotel mogen verlaten.

“Het is een beetje moeilijk, maar het is voor iedereen hetzelfde. Het is de prijs die je moet betalen om te blijven spelen”, zegt manager Jacques Stas aan La Dernière Heure.

In Vilnius zijn er, in tegenstelling tot de andere locaties, geen besmettingen vastgesteld. Het zit er dan ook dik in dat Litouwen de volgende bubbel opnieuw zal organiseren.

“Het kan best zijn dat we hier al in februari terug zijn. Basketbal is de nummer één sport in Litouwen. Kwalificatie is noodzakelijk voor hen en daarom is er veel kans dat ze het opnieuw mogen organiseren, vooral omdat ze vertrekken met een voordeel met de FIBA omdat het goed ging deze keer. Ze hebben ook ongelooflijke faciliteiten.”

België is zeker kandidaat om de volgende bubbel te organiseren, om de Lions dat thuisvoordeel te geven. “Vergeleken met wat we hier zien, hebben we gewoonweg niet de financiële en menselijke middelen. En als we vandaag winnen, hebben we het niet meer nodig,” lacht Jacques Stas.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u