Mohamed Kherrazi gaat aan de slag bij Kangoeroes Mechelen, maar zal volgend seizoen weer voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball spelen.

De speler was al aan de slag bij de club, maar kwam naar Kangoeroes om wedstrijdritme te houden omdat er in Nederland niet gespeeld wordt.

Technisch directeur Armand Salomon gaf op de website van Rotterdam uitleg over deze opmerkelijke situatie: “Natuurlijk snijden we onszelf in de vingers, maar we doen dit om twee redenen: een speler van het nationaal team moet elke dag met een team trainen en wedstrijden spelen. Zolang wij in Nederland niet weten wanneer wij weer als team kunnen trainen en presteren in de DBL, worden we moreel gedwongen dit soort keuzes te maken.”

“Onze focus komt gevoelsmatig steeds meer te liggen op seizoen 2021-2022, waarin we hopen weer verder te kunnen bouwen aan de toekomst van het Rotterdamse basketbal,” besluit Salomon.

Kangoeroes meldde ondertussen de komst van Kherrazi op hun Facebookpagina. “Helaas nemen we bij onze heren afscheid van speler Kameron Edwards wegens medische redenen. Wij hopen hem volgend seizoen dus fit en genezen terug te zien.”

“Welkom Mohamed Kherrazi! Speler bij Rotterdam en de nationale ploeg van Nederland. Afgelopen week toonde hij een knappe prestatie bij het nationaal team van Nederland waarbij hij tot de basis vijf spelers behoort.”

Topnieuws ontvangen    Ja, graag Neen, dank u