Titelverdediger Los Angeles Lakers is het nieuwe seizoen in de NBA begonnen met een nederlaag tegen stadgenoot Los Angeles Clippers.

De spelers van de Lakers kregen voor het duel in het lege Staples Center hun kampioensringen over de vingers geschoven, maar het juweel bracht nog niet het beste spel naar boven. De kampioen stond de hele wedstrijd achter tegen de Clippers, bij wie Paul George de topschutter was met 33 punten. LeBron James, de vedette van de Lakers, kwam tot 22 punten. Het werd 109-116.

Brooklyn Nets boekte in zijn openingsduel van de NBA een overtuigende zege op Golden State Warriors: 125-99. De Nets profiteerde voor het eerst van het sterkoppel Kevin Durant en Kyrie Irving. Durant, die zijn eerste seizoen bij de Nets volledig miste door een achillespeesblessure, scoorde 22 punten, terwijl Irving 26 punten noteerde.

Topnieuws ontvangen    Ja, graag Neen, dank u