Basket Willebroek schrijft met drie van de vier herenploegen niet in voor een mogelijk vervolg van de competitie.

Het bestuur van Basket Willebroek Heren heeft beslist om aan Basketbal Vlaanderen te laten weten dat er niet wordt ingeschreven voor een heropstart van de competitie voor Heren A (TDM2), Heren C (2de prov) en Heren D (3de prov). Enkel de Heren B (2de prov) zullen nog deelnemen aan de competitie, mocht die effectief nog terug worden opgestart.

Bij de Heren C en D zijn het de spelers en coaches die de beslissing hebben genomen om zich niet meer te engageren voor een competitie tussen januari en mei 2020.

Voor het fanionteam heeft het bestuur de beslissing genomen na overleg met de spelers en coaching staff. Het bestuur betwijfelt zeer sterk of er überhaupt nog heropgestart zal worden, maar heeft verschillende redenen om niet meer deel te nemen, mocht er toch nog een competitie komen.

Financieel is deelname aan een aangepaste competitie quasi-ondenkbaar: te verwachten valt dat er geen toeschouwers zullen mogen worden toegelaten en dat kantines niet zullen mogen open gaan. Ook de inkomsten van sponsoring zijn door de crisis zwaar gekelderd. Deelname aan de heropstart zal wel kosten met zich meebrengen (inschrijvingskosten, scheidsrechters, zaalhuur, …) Kosten voor het draaiende houden van de jeugdwerking blijven daarenboven ook gewoon doorlopen.

Ook organisatorisch wordt het bijna onmogelijk om de 12 te spelen wedstrijden in te plannen in 3,5 maanden. We zouden dan van onze amateur-spelers en coaches moeten eisen dat ze van begin februari tot eind mei elk weekend, zonder uitzondering, vrij houden om wedstrijden te spelen. Bovendien zouden alle wedstrijden zonder fout moeten worden gespeeld, want in geval van forfait volgen er wel degelijk boetes.

Voorts zal er ook geen belang verbonden zijn aan de competitie, want er zullen zeker geen dalers en waarschijnlijk geen stijgers zijn.

Basket Willebroek kiest er dan ook voor om, zodra het toegestaan is, de trainingen te hervatten en oefenwedstrijden te spelen waar en wanneer mogelijk. Noem het een verlengde voorbereiding op het seizoen 2021-2022.

Solden (29/12 - 03/01)

Onze Heren B (2de prov) zullen als enige seniorsteam wel nog deelnemen aan een heropstart van hun competitie, aangezien dat een opleidingsteam is dat bestaat uit jonge talenten. Die willen we de kans geven om wedstrijden met (beperkte) inzet te spelen, zodra het terug kan. Deze ploeg kan ook steeds worden aangevuld met jonge spelers in geval van afwezigheden.

Op deze manier nemen we als bestuur onze verantwoordelijkheid in een situatie waar de verantwoordelijke instanties dat (nog) niet doen en verschaffen we duidelijkheid aan alle betrokkenen, al was het geen eenvoudige en vooral geen aangename beslissing om te nemen.

Voor de damesploegen is nog geen beslissing genomen.