De kans dat er dit seizoen nog competitiebasketbal gespeeld wordt, lijkt daarmee zo goed als verdwenen.

Jean-Pierre Delchef, voorzitter van AWBB, stuurde zopas een mailing door naar alle sympathisanten van het Waalse basketbal. Daarin brengt hij niet bepaald heuglijk nieuws.

Donderdagmiddag was er een overleg met de experts en daaruit kwam geen goed nieuws naar voren. Ze pleiten ervoor om sportactiviteiten zo laat mogelijk weer te laten op te starten. Delchef sprak van ‘un grand écart’, waarbij hij het basketbal en de experts aan de uitersten zet, met de politiek ergens tussenin.

Door deze houding schuift een mogelijke start van de competitie op naar ten vroegste begin maart. Met het idee dat er ook nog een gedeelte voorbereiding moet komen, lijkt een herneming van de competitie dan ook volledig verdwenen.

Het volgende Overlegcomité is pas voor 22 januari gepland, terwijl dat oorspronkelijk 15 januari was. Basketbal Vlaanderen, AWBB en Basketball Belgium hadden het slechtste scenario op die bewuste 15 januari gebaseerd, maar dat zal dus niet lukken. Voor Delchef blijft er maar één vraag over: “Wanneer?”

Uit verschillende bronnen vernamen de redactie van Basket360 dat er volgende week overleg zou zijn tussen de verschillende basketbalfederaties om te kijken wat er eventueel nog kan. Een definitief afblazen van de competitie lijkt dan ook heel dichtbij. Plan B en plan C lijken nu al niet meer mogelijk. Een plan D dan maar?

De Waalse minister van Sport is alvast duidelijk. “Ik zou graag hoop geven, helaas voor de +12-jarigen is het uitoefenen van sport nog altijd verboden. We kunnen alleen maar hopen dat het zo snel mogelijk zal mogen”, zei Valérie Glatigny na afloop van het overleg met de federaties. Ze denkt dat dit pas vanaf de zomer weer zal kunnen en dan nog onder strikte protocollen. In geen geval is er voor maart enige mogelijkheid.

Topnieuws ontvangen    Ja, graag Neen, dank u