Basket Blankenberge bijna klaar met huiswerk voor volgend seizoen: al 11 namen voor het team bekend. 

Aan de onzekerheid over een mogelijk verlengstuk van de competitie kwam zondagmorgen een einde. Basketbal Vlaanderen schrapt elke vorm van competitie voor seizoen 2020-21. Bij Basket Blankenberge zaten ze ondertussen niet stil. Coach Pieter De Rycker vertelt hoe zijn ploeg in tweede landelijke er volgend jaar zal uitzien. 

Dat de competitie voor dit seizoen voorbij is, kwam niet als een verrassing. “Betreft de stopzetting denk ik dat dit een logische keuze is”, zegt coach Pieter De Rycker. “De veiligheid van spelers, entourage en clubleden moet voorop staan en dat is dan helaas zonder basket. Vooral voor jeugdspelers is dit een jaar van stilstand. Maar als vele beroepen nog niet mogen opstarten zou het onlogisch zijn om terug te basketten. Al hoop ik dat er voor de jeugd een versoepeling zal komen.” 

Na dit non-seizoen gaat De Rycker volgend seizoen verder als coach van Blankenberge in tweede landelijke. “Volgend seizoen blijf ik aan boord. Ik voel met goed bij de club en we zijn bezig met een mooi project. Onze kern blijft zo goed als behouden.” 

Heel wat spelers hebben al toegezegd voor volgend jaar. “Tibo Cloetens, Jens Vandermeersch, Wim Gadeyne, Nils Vemeiren, Alec Wieland, Tom Van de Keere, Hristo Delihristov, Robin Casier, Martin Delihristov, Keanu Deman en nieuwkomer Kenzo Blieck die van Okapi Aalst komt, maar eigenlijk van Knokke is. Bram Casier en Wim Van de Keere blijven verbonden aan de club en de ploeg maar zullen niet meer spelen.” 

Basket Blankenberge blijft ook verjongen met het team. “Elke training komen er ook nog twee jongeren aansluiten om te proeven van het fanionbasket met als doel hen binnen één of twee jaar te laten doorstromen.” 

Er vielen al enkele geruchten te rapen over nog een mogelijke inkomende transfer. “We zijn inderdaad nog op zoek naar een gerichte versterking. Wie dit zal worden, is nog niet duidelijk op dit moment. Dit kunnen we maar bekend maken als het effectief getekend is. Als we deze gerichte versterking kunnen doen moeten we toch de linkerkolom zeker vooropstellen als ambitie”, besluit De Rycker. 

Foto Bart Vandenbroucke

Topnieuws ontvangen    Ja, graag Neen, dank u