De stopzetting van het amateurbasketbal vanaf de U14 roept de nodige reacties op.

Bernard Scherpereel, secretaris-generaal van AWBB, dringt aan op de mogelijkheid dat de er in april of mei weer wedstrijden worden gespeeld. Om dat te laten gebeuren, zullen de trainingen in maart moeten worden hervat.

“We kunnen de bekers over vier ronden spelen, met een wedstrijd om de twee weken gedurende twee maanden. Dat zou al onze basketbalspelers in staat stellen om weer wat motivatie op te doen. Het belangrijkste is dat onze jonge en niet-zo-jonge spelers kunnen blijven basketballen”, zegt Scherpereel aan La Province.

“Op dezelfde manier ben ik van plan een beroep te doen op de gemeenten om te verzoeken de bestaande basketbalvelden buiten te upgraden en, waarom niet, nieuwe te creëren. Als de trainingen worden uitgesteld tot bijvoorbeeld het preseason is het belangrijk om een beetje motivatie te behouden zodra het goede weer terugkomt. De situatie is echt om bij te huilen, dus laten we het beste maken van wat we nog mogen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u