Sgolba Aalter maakte vorige week bekend verder te doen met de ploeg in eerste provinciale.

“De fut was eruit. Ik zou zelfs zonder verpinken durven stellen dat het ons niet eens meer boos maakte toen we begin deze campagne met meer dan 30 punten verschil verloren van de buren uit Hansbeke”, vertelt manager Johan Boone aan Het Nieuwsblad.

“Zo diep zat het. De beslissing om met onze fanionploeg uit te komen in provinciale zorgt nu al voor een ferme boost op alle niveaus. Als bestuur kijken we er enorm naar uit. We steken eerstdaags met trainer-coach Dirk Baete de koppen bij elkaar om een en ander door te nemen. Het enthousiasme is echt groot en dat doet deugd.”

“Hoe we aankijken tegen het stilleggen van 20-21? Dat doet ons weinig want we gingen sowieso toch niet meedoen. We hebben gesprekken gevoerd met alle spelers en alleen bij onze C-ploeg was er enige bereidheid om te spelen. Van onze A-ploeg had niemand nog zin om pakweg richting Turnhout te trekken voor een competitie die er toch niet meer toe deed. Ook thuis was er niets meer te rapen. Wel onkosten maar geen toeschouwers en geen kantine.”