De stopzetting van het amateurbasketbal vanaf de U14 roept de nodige reacties op.

“Voor een club als de onze zal het bestuur de genomen maatregel als een opluchting ervaren. Red Vic is een gezonde club en is niet afhankelijk van grote sponsors”,vertelt Johan Foerts aan Gazet van Antwerpen.

“We hebben een eigen sporthal met een eigen kantine. Als we niet met publiek kunnen spelen, vallen de inkomsten van het drankverbruik weg. Ook de verhuur van onze zaal ligt stil. Maar er zijn ook veel kosten die zijn weggevallen. Er moeten bijvoorbeeld geen spelers, coaches, scheidsrechters en anderen worden betaald. Financieel zullen we dit dus wel overleven.”

“Ik ben zelf ook coach van de pupillen en voor hen vind ik het wel heel erg. Zo lang het mocht, zijn we blijven trainen zonder contact, maar in het basketbal is dat eigenlijk niet te doen.”

“Die mannekes missen nu een deel van de fundamenten en de basis van de sport. Dat zullen we nog moeilijk kunnen inhalen, vrees ik. Dit is een verloren jaar. Over hoe het de komende maanden verder moet, heb ik nog niet echt nagedacht. Waarschijnlijk wordt het één lange voorbereiding.”