De coronacrisis zorgt voor veel vragen, maar moet ook voor bezinning zorgen. Bij de clubs. En bij Basketbal Vlaanderen.

“Zottegem nam een aantal jaar geleden al de beslissing om het sportieve roer om te gooien en optimaal in te zetten op de eigen jeugd”, vertelt Matthieu Troubleyn aan Het Nieuwsblad. “Corona zal de noodzaak van dergelijke keuzes ook bij andere clubs ingang doen vinden.”

“Dat VBL ervoor kiest om alles stil te leggen vind ik wat seniores betreft de enige juiste beslissing. Alles wordt nu immers duidelijk. De aangereikte competitie was al bij al ook niet zo interessant. Hoe sterk Helios zou zijn geweest? Ik denk dat alles heel dicht bij elkaar had gelegen met alleen een tweetal ploegen die er sportief bovenuit hadden gestoken.”

“Ik vind het erg jammer dat Aalter afhaakt want dat is een leuke min of meer aan ons gewaagde ploeg. Ik zie iets dergelijks niet gebeuren bij ons. We zetten een structuur op poten die het niveau van de reeks zowel financieel als sportief aankan. Binnen de week hopen we de ploeg voor volgend seizoen te kunnen voorstellen. Ik zie geen grote wijzigingen.”

“Waar ik wel naar uitkijkt is hoe het basketballandschap er op het einde van dit seizoen zal uitzien. Hoeveel ploegen zullen er nog afhaken? Moet Basketbal Vlaanderen zich straks niet gaan bezinnen om de huidige reeksindeling in vraag te stellen? Zijn er bijvoorbeeld nog twee reeksen nodig in landelijke?”