Sean Pouedet speelt zijn eerste seizoen in EuroMillions Basketball League bij Phoenix Brussels.

De 17-jarige Sean Pouedet zet bij Phoenix Brussels zijn eerste stapjes in de EuroMillions Basketball League. Normaal zou hij ook bij Bavi Vilvoorde in Top Division Two spelen, maar daar stak corona een stokje voor.

Hij speelt gemiddeld 11 minuten mee op dit moment. “Het is moeilijk te zeggen of ik verwachtte speeltijd te krijgen, maar coach Hanavan zei dat hij me een kans zou geven. Ik ben zeer goed ontvangen in een nieuwe groep die goed samenleeft en ik geniet van elke minuut op het veld”, vertelt Pouedet aan Het Laatste Nieuws.

“Het is de consistentie die we het meest missen. We moeten leren om ons voor 100 procent op ons onderwerp te richten. We moeten betere managers zijn om een halve of een wedstrijd goed af te ronden. De leiding nemen over een team, meer basketbal IQ krijgen en beslissend zijn in mijn keuzes, dat zijn de punten die ik moet verbeteren.”

Foto C├ędric Warlop