De stopzetting van het amateurbasketbal vanaf de U14 roept de nodige reacties op.

“De beslissing dat de competitie dit jaar niet meer hervat wordt, was ook voor ons geen goed nieuws”, vertelt Ellen Van Eenoo, voorzitster van Blue Stars Brugge.

“Maar het lag wel in de lijn van de verwachtingen, dus het was niet totaal onverwacht. Een tijdje geleden liep ik nog wat met de vrees: Wat gaan jongeren doen na een seizoen inactiviteit? Maar ik hoor toch in al onze groepen de zin om te herbeginnen, ze missen echt wel hun geliefde sport. Dus er is bij ons geen vrees om ploegen te verliezen.”

“De speelsters onderling hebben ook nog veel digitaal contact, dus de groep vrienden is ook nog steeds aanwezig. Ze verlangen wel om terug samen op het terrein te staan. Dus dat zit wel goed.”

“We hebben heel veel speelstertjes in onze STB-locaties en velen staan te popelen om te matchen. Dus een ploegje meer bij U10 en/of U8 zit wel in de lijn van de verwachtingen. We zijn heel hoopvol op dit vlak. Maar we zijn ook niet van plan om alles op te geven wat betreft het huidige seizoen.”

“Andere jaren eindigt het basketseizoen begin mei. Als we dit jaar nog iets kunnen aanbieden aan onze speelsters, dan zullen we daar alles aan doen.”

Tekst en foto Geert Demuynck