Jienke De Leyn zette de stap naar het buitenland na de stopzetting van haar club VOO RBC Pepinster in Top Division Women.

“Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet”, vertelt Jienke De Leyn aan Basket360. “Ongeveer een maand en een half geleden wanneer het nieuws van VOO RBC Pepinster bekend was gemaakt, wou ik niet direct een kruis door mijn seizoen zetten. Als jonge speelster heb ik bepaalde dromen en niet meer in ploeg trainen, geen matchen… was voor mij niet de beste optie.”

“Daarom ging ik op zoek naar een nieuwe ploeg in België of buitenland om de komende maanden te overbruggen. Het was geen makkelijke periode omdat er veel onzekerheden waren, maar er zijn mensen die zich in veel moeilijkere situaties bevinden en op vlak van basket had ik mijn ‘long term vision’ in gedachten.”

“Desondanks er niet veel opties waren om de trainingen verder te zetten, door bijvoorbeeld deverplichte sluiting van alle zalen, had ik het geluk om op fysiek vlak verder te kunnen trainen buiten op de piste met mijn coach Damien Broothaerts. Als meervoudig wereld- en Belgisch kampioen heeft hij enorm veel ervaring en dit speelde ook een belangrijke rol op mentaal vlak.”

“Uiteindelijk waren er geen specifieke opties in België, maar wel in het buitenland. Het is altijd een droom geweest en wou die kans zeker niet laten liggen. Ik ben nu ongeveer 3 weken in Zwitserland en voel mij hier heel goed.”