Jienke De Leyn heeft het best naar haar zin in Zwitserland. Ze vertelt hoe het dagelijkse leven eraan toe gaat in deze coronatijden.

“In tijden van corona zou je kunnen zeggen dat het leven overal hetzelfde is, maar dat klopt niet. Zwitserland is op sommige vlakken te vergelijken met België en toch is het anders. Hier spreken ze ook vier verschillende talen in één land en de prijzen zijn aan de hoge kant, geloof het of niet, maar België is goedkoop ten opzichte van Zwitserland”, vertelt Jienke De Leyn aan Basket360.

“Elke dag wakker worden met een mooi uitzicht op de bergen en soms de aanwezigheid van veel sneeuw geeft je een ander gevoel. Het is hier enorm rustig en de natuurlijke omgeving speelt hierin een grote rol. Om eerlijk te zijn volg ik niet echt meer alle zaken omtrent corona in België en hier.”

“In Zwitserland verschilt het ook van kanton tot kanton. Maar hier in Aarau zijn alle restaurants en sommige andere winkels gesloten, mondmaskers enkel verplicht als je ergens binnen gaat en voor de rest denk ik dat er niet veel regels zijn. Heb wel gehoord dat er vanaf vandaag nieuwe regels komen, aangezien de cijfers aan het stijgen zijn.”

“Dit wil zeggen dat er minder mensen in je huis mogen komen, winkels zullen sluiten om 19 uur, mensen zo veel mogelijk moeten werken vanuit thuis… Dus uiteindelijk is de situatie hier achteruit aan het gaan, maar gelukkig nog geen verdere gevolgen voor het basketbal.”

“Elke dag hebben wij trainingen en toegang tot alle andere faciliteiten in de sporthal. De competitie voor de hoogste reeksen gaat ook gewoon verder en in vergelijking met België moeten wij hier geen testen doen.”

“Sinds vorige week zijn er terug trainingen gestart voor de kinderen, ook in andere sporten, en ik denk dat dit zo zal blijven. Desondanks de Covid-19-situatie niet optimaal is, ben ik blij dat ik nog steeds kan basketten en genieten van de mooie natuur en het leven hier in Zwitserland.”