Phyline Van De Bruaene stopt na dit seizoen met basketten bij Avanti Dames Brugge.

“Ik stop na dit jaar met basketten omdat de combinatie met de hobby’s van de twee dochters en Sam te druk is”, vertelt Phyline Van De Bruaene aan Basket360.

“Laure (9) en Lina (7) basketten allebei bij Kortrijk Spurs en Sam speelt ook nog in Avanti Brugge, dus het werd in onze weekends wat druk! Ik ben ook af en toe van wacht voor het werk. De combinatie dit jaar, die enkele maanden, was te druk.”

Foto Eddy Lippens

“Uiteraard jammer dat we op deze manier moeten stoppen, maar dat is niet erg. Ik heb genoeg mooie momenten om op terug te kijken. Het mooiste moment uit mijn carrière is het jaar dat we met Deerlijk kampioen speelden in eerste landelijke, de Beker van Vlaanderen en West-Vlaanderen hebben gewonnen. Fantastische ploeg, fantastisch jaar!”

“Mijn weekends zullen nog steeds gevuld worden met basketbal maar dan als supporter, chauffeur… noem maar op! Als ik moet zeggen naar wie ik het meest opkijk in al die jaren? Marc Deldaele, jarenlang m’n coach en in mijn ogen een topcoach. Eline Verbeest, de persoon met wie ik liefst samenspeelde en Sam, die ik nog steeds graag zie spelen!”