Dimitri Ongenaet zal ook volgend seizoen coach blijven van Falco Gent in Top Division Two.

“Ik blijf weldegelijk aan de slag bij Falco. Ik ben er hoofdcoach van 2015 en het zal dus mijn zevende seizoen worden bij deze mooie club”, zegt Ongenaet aan Basket360.

“Ik zie mezelf als bevoorrecht man aangezien er niet veel ploegen in België bestaan met zo een jeugdwerking in de reeksen van Top Division. Elke jaar onze betere jongeren kunnen afleveren bij hoger spelende clubs is hetgeen ons als club en mezelf als coach het meeste voldoening geeft.”

“Ik ben enorm verheugd om terug op de steun te kunnen rekenen van Jeffrey Brown. Binnen ons team wordt trouwens Jeffrey niet gezien als assistant coach. Zijn inbreng op de trainingen en zijn voorbereidend werk is namelijk groot.”

“Zowel de spelers als mezelf zien ons eerder als team dan als assistent en hoofdcoach. Jeffrey, Pat Gevaert als sportief manager en mezelf zijn een goed trio die weet wat ze aan elkaar hebben.”

“We zijn fier te kunnen meedelen dat Milan Declercq een profcontract heeft gekregen bij Kangoeroes Mechelen. Zijn broer Maxim vertrekt naar Gembas Knesselaere en Simon Depaepe stopte reeds in de loop van dit seizoen.”

“Alle andere spelers gaven reeds hun woord voor een verlengd verblijf bij onze club. Bart Samaey heeft reeds getekend bij de club. Voor de rest bekijken we de markt maar ligt de prioriteit vooral bij het vooruitschuiven van enkele nieuwe heel jonge prospects uit eigen rangen.”

Foto ©sportinbeeld.be

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u