Lars De Lepeleire ruilt Haantjes Oudenaarde in voor Basket SKT Ieper.

“De transfer is er eerlijk gezegd heel snel gekomen”, vertelt Lars De Lepeleire. “Na nauwelijks één gesprek, waarin me de ambities en de visie van de club werden uitgelegd, zaten we op dezelfde golflengte.” 

“De reden waarom ik voor Ieper koos is simpel. Ze spelen al enkele seizoenen mee aan de top in Top Division One, waar ze vorig seizoen de titel misliepen wegens corona. Daarnaast is er al jaren wederzijdse interesse, maar telkens kwamen we niet tot een overeenkomst.” 

“Ieper is een club met historiek, met ambities en met een groot supporterslegioen, wat het aangenamer spelen maakt. Daarnaast kun je deze club ietwat vergelijken met mijn ex-clubs, echte familiale clubs en dat is iets waar ik persoonlijk heel veel belang aan hecht. Alsook was de honger om terug in Top Division One te spelen te groot geworden.” 

“Ik vind het jammer om op deze manier afscheid te moeten nemen van Oudenaarde, mede door het opschorten van het seizoen. Nu kijk ik terug op twee geslaagde jaren. Ik behaalde zowel de titel in eerste landelijke onder leiding van een ontketende Bram Verborgt en als coach behaalde ik namelijk titels met respectievelijk de juniors en de B-ploeg. Dus alleen maar goede ervaringen.” 

“Maar nu kijk ik vooruit richting Ieper, waar mijn ambities gepaard gaan met de ambities van de club. In alle competities zo ver en hoog mogelijk komen. Is dit met een titel/beker of beide, zoveel te beter. Daarnaast wil ik ook mijn ervaringen meegeven aan jongere spelers binnen de club.” 

Foto Bart Vandenbroucke